Print

Speculaas cookie dough met vanille ijs

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met dit recept ga je aan de slag voor zelf veilig koekjesdeeg maken. Draai hier kleine balletjes van en meng deze met vanille ijs voor een speculaas Cookie Dough ijs voor bij voorbeeld Sinterklaas viering. Top je bolletje af met karamelsaus en amandelen voor de ultieme zoete afsluiter!

Ingredients

Scale

Voor de Speculaas Cookie Dough

  • 75 gr tarwebloem
  • 50 gr koude roomboter
  • 50 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el. melk
  • tl. speculaaskruiden
  • snufje zout

Extra:

  • 4 bolletjes vanille ijs
  • 4 el karamel saus
  • 25 gr (bruine) amandelen, grof gehakt
  • keukenthermometer

  •  

  •  

Instructions

  1. Allereerst dient de bloem verwarmd te worden tot een kerntemperatuur van 75 graden Celcius. Dit doe je in een oven of magnetron. Lees hier een uitgebreide bereidingswijze voor veilig eetbaar koekjesdeeg maken.
  2. Stop de boter en suiker in de keukenmixer en mix het geheel licht en romig in een paar minuten.
  3. Voeg de melk, speculaaskruiden en zout toe en mix het geheel door.
  4. Tot slot voeg je de gebakken bloem toe en meng het geheel goed door elkaar. (tip: gebruik een bischopspatelkoekjes klopper in plaats van de garde.)
  5. Gebruik een theelepel om steeds hoopjes deeg er uit te scheppen en vorm tot balletjes. Je kunt ongeveer 20 kleine knikkers draaien of 12 grotere balletjes van draaien. 
  6. Voor het maken van een heus Sinterklaas dessert: Schep een bolletje ijs in een coupe. Halveer eventueel de balletjes en verdeel over de coupes. Lepel hier (warme) karamelsaus overheen en bestrooi met een paar gehakte amandelen. Serveer direct. Dit is echt een heel leuk alternatief op de B&J Chocolate Chip Cookie ijs 😉

Eet smakelijk!

Notes

Heb je gewoonweg een ‘craving’ voor eetbaar koekjes deeg met speculaaskruiden? Dan kun je natuurlijk ook enkel 1x het recept voor de speculaas cookie dough bereiden (=stap 1 – 5). Het kost je slechts een paar minuten en het is genoeg voor 1-2 personen om van te snacken. Wat niet meteen op gaat bewaar je afgedekt in de koelkast (max 2 dagen).