Print

Zelf uiencompote maken

recept voor uiencompote zelf maken bettys kitchen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Category: Bijgerechten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram uien,
  • 4 eetlepels roomboter en/of olie,
  • 200 ml rode wijn,
  • 3 eetlepels rietsuiker,
  • 2 eetlepels balsamico azijn,
  • 1/4 theelepel 5-Spice kruiden¬†(of kaneel).

Extra:

  • koekenpan,
  • weckpot (of lege jampot met deksel)

Instructions

  1. Pel de uien, snijd doormidden en vervolgens in halve maan plakken.
  2. Verhit wat boter en/of olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uien zacht. Doe dit gedurende 10 minuten op middelhoog vuur. recept voor uiencompote zelf maken bettys kitchen
  3. Voeg vervolgens de wijn, rietsuiker, balsamico en 5-Spice kruiden toe. Breng aan de kook op middelhoog vuur en laat 10 minuten inkoken.
  4. Schep de uiencompote over in de weckpot, plaats de rubberen ring, deksel en clipjes en laat volledig afkoelen. Dan trekt de pot vanzelf vacuum.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Bewaar een vacuum weckpot met uiencompote op een droge plek. Eenmaal geopend kun je deze nog 2 weken bewaren in de koelkast.