Print

Recept: Tzatziki maken (Griekse Yoghurt dip)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Tzatziki is een Griekse yoghurt dip met knoflook en komkommer. Heerlijk voor bij brood, rijstgerechten en natuurlijk mixed grill van vlees, vis, gevogelte of varken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 portie 1x
  • Category: Dips & Sauzen
  • Cuisine: Griekse Keuken

Ingredients

Scale
  • ½ komkommer
  • 350 gram Griekse Yoghurt
  • 34 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 1 eetlepel fijngehakte munt
  • 1 eetlepel witte azijn (of citroensap)
  • 1 eetlepel Griekse olijfolie
  • peper & zout

Extra:

  • Grove rasp,
  • keukenpapier.

Instructions

  1. Was de komkommer en rasp deze grof. De schil er svp op laten zitten! Stop de geraspte komkommer tussen een paar vellen keukenpapier en knijp al het vocht er goed uit. Stop vervolgens in een kommetje.
  2. Pel de teentjes knoflook en pers deze boven het kommetje uit.
  3. Voeg de Griekse yogurt, dille, munt, azijn (of citroensap) en olie toe en roer het geheel goed door.
  4. Breng de tzatziki goed op smaak met  peper en zout. Stop nog even een uurtje terug in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

Notes

Dek deze Griekse Yoghurt dip goed af met zilverfolie, dan is deze gerust twee dagen houdbaar in de koelkast. Maar als hij te lang op tafel heeft gestaan, zou ik het restant niet meer bewaren. Warme yoghurt kan gaan schiften namelijk.