Print

Recept: Tuna Melt Nachos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze nacho ovenschotel met tonijn, kaas en avocado is een heerlijk zomers gerecht voor bij de borrel of zelfs als lunch.  Tuna Melt nachos is een gelaagde ‘lasagne’ van tortilla chips, een pittige tomatensaus met tonijn en jalapeno pepers.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vis
  • Cuisine: Tex Mex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode jalapeno pepers
  • 2 blikken tonijn – op water (a 150 gr)
  • 1 blik polpa of tomatenblokjes (400 gr)
  • ½ tl gedroogde tijm
  • ½ tl gemalen komijn
  • 200 gram nacho chips
  • 150 gram cheddar kaas
  • verse koriander
  • Guacamole, naar wens

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius (200 hetelucht). Vet een kleine ovenschaal lichtjes in met olie en zet apart.
  2. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en pers deze uit. Snijd de jalapeno pepers in dunne plakjes. Giet het water uit de blikken tonijn af.
  3. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin slechts anderhalve ui met de knoflook en de helft van de jalapeno pepers in aan gedurende 1-2 minuten.
  4. Voeg de tonijn, tomaten polpa, tijm en komijn toe. Breng aan de kook gedurende 5 minuten maar blijf tussendoor goed doorroeren. Het is de bedoeling dat het mengsel een beetje inkookt, omdat je straks geen ‘zompige’ nachos wilt hebben.
  5. Verdeel de helft van de nacho’s over de ovenschaal. Schep hier de helft van het tonijn mengsel overheen en top af met de helft van de kaas. Verdeel vervolgens opnieuw een laag nachos, tonijn mengsel en de kaas. Bestrooi de nacho ovenschotel tot slot met de overgebleven jalapeno en bak gedurende 10 minuten in de oven, of tot de kaas volledig gesmolten is.
  6. Om het geheel af te lopen lepel je wat guacamole (avocado) overheen. Serveer direct.

Buen Provecho!

Notes

Tip: Proef de tonijnsaus voor je de nacho schotel gaat maken. Is het te pittig voor je? Dan kun je de pepers wat afremmen door een scheutje citroensap of een schepje suiker toe te voegen. Of.. laat de jalapenos de volgende keer achterwege.