Print

Recept: Tropische IJsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 6 stuks 1x

Ingredients

Scale
  • 1 mango,
  • 4 schijven ananas (op sap),
  • 75 ml kokosmelk,
  • 23 theelepels  chiazaad,

Extra:

  • een blender (of een staafmixer + hoge kan).
  • Zoku Quick Pop Maker

Instructions

Zo maak je de Tropische IJsjes met mango:

  1. Zet de Zoku Quick Pop Maker 24 uur van tevoren in de diepvries.
  2. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in stukken. Laat de ananasschijven uitlekken op keukenpapier en snijd in stukken.
  3. Doe alle ingrediënten in een blender (of gebruik een staafmixer in een hoge kan) en pureer tot een vloeibare massa. Zet vervolgens in de koelkast om goed af te koelen.
  4. Strooi eventueel wat extra chia zaadjes tegen de zijkant of bodem van de Zoku Quick Pop Maker (dit geeft een speels effect).
  5. Schenk de mangopuree in de Zoku Quick Pop Maker, steek hier direct de bijgeleverde stokjes in en wacht tot de ijsjes hard zijn (7-10 minuten), alvorens deze uit de vorm te verwijderen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty