Print

Recept: Tropical Mug Cake met kokos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Begin de dag met CAKE! Want deze tropical mug cake met kokos en limoen is heerlijk van smaak, zacht kruimelig, glutenvrij en zelfs keto proof! Je maakt dit soort mug cakes in slechts een paar minuten in de magnetron dus deze is wel een vereiste.

Ingredients

Scale
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosmeel (geen rasp!)
  • 2 eetlepels suikervervanger, zoals erythirol
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ limoen, uitgeperst
  • 1 tl. vanille extract
  • 1 ei, geklutst

Voor erbij (optioneel):

  • ½ mango, in stukjes 
  • low carb stroop of syrup, als topping

Instructions

  1. Stop de kokosolie in een mok. Als de olie nog ‘vast’ is dan graag eerst even laten smelten in de magnetron.
  2. Schep daarna alle andere ingrediënten erbij in de mok en roer alles goed door elkaar.
  3. Plaats de mok in het midden van de magnetron en laat op 800 Watt poffen gedurende 1 minuut. Draai daarna de mok een half slag en laat nog eens 1 minuut poffen op 800 Watt. 
  4. Keer de mok om op een bordje en laat de Tropical mug cake iets afkoelen maar serveer wel direct. Snijd een ruitjes patroon in de mango helft en serveer deze erbij. Het is een heerlijke combinatie namelijk.