Print

Recept: Traybake met zalm en pesto

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Traybakes zijn je nieuwe doordeweekse maaltijd! Vol gemak en met weinig moeite. Zet vanavond een traybake met zalm en pesto op het menu! Je schuift hiervoor letterlijk een bakplaat vol groenten, aardappelschijfjes en stukken zalm in de oven en bakt daar alles samen gaar! Lekker met basilicum pesto als smaakmaker. TIP: Dit recept is nog eenvoudiger te maken met voorgesneden wok groenten uit de supermarkt!

Ingredients

Scale
  • 800 gr gesneden groenten, bijvoorbeeld:
    • 1 winterpeen
    • 12 stengels bleekselderij
    • 1 rode paprika
    • 1 gele paprika
    • 150 gr sperziebonen
    • 100 gr bloemkool roosjes
    • 100 gr broccoli roosjes
  • 500 gr voorgegaarde aardappelschijfjes  * (zie notes)
  • 350400 gr zalmfilet, zonder vel
  • 2 flinke eetlepels groene basilicum pesto
  • Pecorino kaas
  • olijfolie
  • peper & zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd alle groenten als eerste voor. De winterpeen en bleekselderij kun je in dunne (ribbel)plakken snijden. De paprika’s snijd je in grove stukken. De sperziebonen eventueel doormidden en de bloemkool en broccoli in kleine roosjes. Leg de groenten en de aardappelschijfjes op de bakplaat.
  3. Meng in een kommetje de pesto met 2 el olijfolie en een flinke snuf peper. Gebruik ongeveer ¾ om de groenten op de bakplaat in te kwasten. Schuif daarna de tray in de oven en bak alvast gedurende 20 minuten.
  4. Snijd de zalmfilet in de lengte door. Draai een kwartslag en snijd vervolgens in repen van ca 2 cm dikte. Kwast deze repen ook in met pesto. Haal de tray uit de oven en schep de groenten even om. Verdeel vervolgens de vis over de bakplaat. Schuif de tray weer terug in de oven en bak nogmaals 10 minuten. Serveer de traybake direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

*Je kunt in de winkel reeds voorgegeaarde aardappels schijfjes, krieltjes etc vinden. Dit verkort je baktijd in de oven aanzienlijk en zorgt er voor dat alles gelijktijdig gaar is. Als je verse aardappels wilt gebruiken, schil deze dan en kook ze eerste 15 minuten voor in een pan water. Giet af en laat uitdampen. Snijd daarna in plakken en verwerk deze verder volgens het recept.