Print

Recept: Maleisische Panang curry met varkensvlees

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een romige Thaise / Maleisische Panang curry. Hierbij wordt mals gestoof varkensvlees geserveerd in een dikke zoete en romige curry gemaakt van o.a. pepers, pinda’s, kokos en limoen.De panang curry met gestoofd varkensvlees serveer je met (baby) aubergines en rijst.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Maleisische / Thaise keuken

Ingredients

Scale

  • 300 gr hamlappen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 spaanse rode peper
  • 1 tl trassie (garnalen pasta)
  • ½ tl gemalen kardemom
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • ½ tl gemalen witte peper
  • flinke snuf zout
  • 200 ml kokosmelk
  • 5 gedroogde Kaffir limoenblaadjes
  • 2 witte baby aubergines (zonder steel, in parten)
  • 2 el bruine suiker of palmsuiker
  • 2 el  pindakaas
  • 12 el vissaus, naar smaak
  • 12 el limoen sap, naar smaak
  • olie, om te wokken

Extra:

  • keuken machine,
  • wok
  • grof gehakte pinda’s

Instructions

  1. Dep het varkensvlees goed droog en snijd vervolgens in reepjes. Pel de knoflook en sjalotten en halveer deze. Was de peper, verwijder de steel en eventueel de zaadjes en snijd in drieen. Stop de knoflook, sjalotten en rode peper in de keukenmachine en maal deze fijn.
  2. Verhit een scheutje wok olie in de wok en schep hier het sjalotten mengsel met de trassie en 5 specerijen in de wok en bak deze aan op middelhoog vuur, gedurende 2 minuten . Voeg het varkensvlees toe en roerbak deze rondom aan. Voeg 1/3 van de kokosmelk toe en verwarm samen. Blijf goed roeren, gedurende 2 minuten, om aanbranden te voorkomen.
  3. Voeg vervolgens de rest van de kokosmelk, limoenblaadjes en de aubergine toe en breng aan de kook. Draai het vuur naar middelmatig en laat het geheel rustig sudderen totdat het varkensvlees zacht en gaar is. Bij mij duurt dat ongeveer 20 minuten. 
  4. Zet tot slot het vuur laag, breng op smaak met de bruine suiker, pindakaas, vissaus en het limoensap. Roer goed los en serveer vervolgens de Thaise Panang curry met wat gekookte (Jasmijn) rijst. De limoenblaadjes zijn overigens puur voor de smaak en kun je verwijderen voor het serveren.

Eet smakelijk!