Print

Tartiflette met spekjes en kaas

recept tartiflette franse aardappels met spekjes en reblochon kaas _ bettyskitchen _ kalkoen spekjes van dindesse
Scale

Ingredients

(*TIP: voorverpakte aardappelschijfjes zijn reeds voorgekookt. Maak je deze zelf? Schil 1.5 kilo vastkokende aardappels, halveer deze en kook eerst 15 minuten voor. Giet af, laat uitdampen en snijd daarna in plakken van 1 cm dikte.)

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht) en plaats het rooster net onder het midden. Vet de ovenschaal in met een beetje boter.
  2. Pel de uien, snijd deze overlangs door en snijd vervolgens in dunne, halve ringen. Pel de knoflook en pers deze uit. 
  3. Verhit een klein beetje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de kalkoenspekjes toe en bak mee gedurende 2-3 minuten. Optioneel: Schenk de wijn in de pan en laat deze verdampen tijdens het inkoken. Draai vervolgens het vuur uit en breng op smaak met weinig zout, een flinke snuf peper en de peterselie.
  4. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Verdeel hier de helft van het ui-spekjes mengsel overheen. En lepel hier de helft van de crème fraîche overheen. Top af met de tweede helft van de aardappelschijfjes, het ui-spekjes mengsel en ook weer de crème fraîche. recept tartiflette franse aardappels met spekjes en reblochon kaas _ bettyskitchen _ kalkoen spekjes van dindesserecept tartiflette franse aardappels met spekjes en reblochon kaas _ bettyskitchen _ kalkoen spekjes van dindesseSnijd de Reblochon kaasjes overlangs doormidden en leg deze, met de snijkant omlaag, op de bovenste laag aardappels. Tijdens het smelten in de oven druipt de kaas er dan lekker tussendoor.
  5. Schuif de ovenschaal met tartiflette in de oven. Bak af gedurende 25-30 minuten. Serveer hierna de tartiflette direct. Maak er hooguit nog een groene salade van krulsla en komkommer bij, voor een extra portie groente.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

 

 

 

Notes

Bewaar tip: Als je de tartiflette volledig laat afkoelen, kun je de deze nog max. 2 dagen, afgedekt bewaren in de koelkast. Haal 30 minuten van te voren uit de koeling en warm de schaal in zijn geheel weer op in een voorverwarmde oven.