Print

Recept voor Tartaarsaus maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 kommetje 1x
  • Category: dips, dressings en sauzen
  • Method: koud
  • Cuisine: Franse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 100 gram mayonaise
  • 50 gram zure room
  • 1 hard gekookt ei
  • 1 sjalot
  • 2 el. augurk in kleine blokjes
  • 2 el. fijngehakte peterselie
  • 12 el. citroensap
  • peper & zout

Extra:

Instructions

  1. Stop de mayonaise en zure room in een kom. Roer even kort maar goed door.
  2. Pel het ei en snijd in kleine blokjes (Tip: gebruik hier een eiersnijder voor). Pel en snipper het sjalotje. Meng vervolgens ei, sjalot, augurk, peterselie en helft van citroensap door de mayonaise.
  3. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel nog een beetje citroensap.
  4. De tartaarsaus is direct klaar voor gebruik. Svp bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast (max 2 dagen).

Notes

Variatietips voor tartaarsaus:

  • Vervang de blokjes augurk door uitgelekte kappertjes.
  • Gebruik in plaats van fijn gesnipperde sjalotjes eens gewone ui, bosui of gesnipperde bieslook
  • Vervang (een deel van) de citroensap door een lepeltje mosterd.
  • Gebruik eens dikke yoghurt in plaats van zure room voor een frissere smaak.