Print

Recept: Tacos met pittige kip (van de BBQ)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze tacos met pittige kip maak je eenvoudig klaar op de barbecue. Met een handige Black Steel steelpan van BK kun je zachte stukken vis, of blokjes kip bereiden op de BBQ. Vul de taco schelpen en bestrooi met veel kaas!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + 30 min wachttijd
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Method: BBQ
  • Cuisine: Tex Mex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 400500 gr kipdij filet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 4 groene of rode jalapeno pepers
  • 1 zakje Santa Maria Taco kruiden
  • 100 ml warm water
  • 3 eetlepels BBQ saus
  • 12 mais taco schelpen
  • 100 gram geraspte (cheddar) kaas
  • verse koriander
  • olijfolie

Pico de gallo:

  • 3 roma tomaten,
  • 1 witte ui,
  • 5 takjes koriander, fijn gehakt

Extra:

Instructions

  1. Snijd de kip in blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en snijd het vruchtvlees in blokjes. (Check hier een handige how-to paprika snijden). Was de jalapeno pepers, verwijder de steel en snijd in dunne ringen.
  2. Meng het zakje taco kruiden met warm water en roer goed los om eventuele klontjes te verwijderen. Roer hier daarna de bbq saus doorheen. Stop de kip, knoflook, paprika en de helft van de jalapeno pepers in een kom of bord en roer hier de marinade doorheen. Dek af en laat 30 minuten rusten om alle smaken in te laten trekken. Ondertussen steek je vast de barbecue aan, mocht dat nog niet gebeurd zijn.
  3. Tijdens deze rusttijd kun je ook alvast de pico de gallo gaan maken. Snijd de tomaten door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de ui ook zeer fijn. Roer de tomatenblokjes, uien en koriander door elkaar in een kommetje. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  4. Vet nu je BK black steel pan lichtjes in met olie en schep hierin het kipmengsel, inclusief alle marinade. Plaats de pan op de barbecue op directe hitte en bak de kip in ca 15 minuten gaar. Als de pan te droog begint te koken verplaats je deze op het einde naar indirecte hitte.
  5. Vul daarna de tacoschelpen met wat kipvulling en natuurlijk de picco de gallo. Rangschik de taco’s over een (grote) BK Black Steel koekenpan en bestrooi tot slot nog met de geraspte kaas. Plaats de pan op indirect hitte (terug) in de barbecue en grill 5-10 minuten tot de kaas gesmolten is.
  6. Serveer de taco’s met pittige kip direct. Geef er wat guacamole en zure room bij voor de liefhebber.

Buen Provecho!

Notes

Schoonmaaktip: Laat de BK Black Steel pannen na afloop goed afkoelen. Daarna kun je ze eenvoudig schoonmaken met een afwasborstel en warm water. Droog goed af alvorens het opbergen.