-
Breng een pannetje water aan de kook. Gebruik een lepel om de eieren in het kokende water te plaatsen en kook ze in 10 minuten hard. Laat schrikken onder een koude kraan en laat volledig afkoelen in koud water. Pel ze daarna ook gemakkelijker onder water. Droog de eieren goed af met keukenpapier.
-
Maak de kookpan schoon en vul met een flinke laag zonnebloemolie (ca 500 ml) voor het frituren. Verwarm de olie tot 180 graden frituur de eieren zo’n 2 minuten om te voorzien van een lichtbruin krokant velletje. Schep daarna uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Let op! Frituur nooit teveel eieren tegelijkertijd (als je dit recept vermenigvuldigd), max. 4 stuks per keer is voldoende. Daarna de olie weer opnieuw naar temperatuur brengen.
- Verwarm een (kleine) koekenpan op middelmatig vuur. Voeg een scheutje olie toe en bak de uien en knoflook glazig gedurende 2 minuten. Voeg de sambal oelek, masala en kurkuma toe en bak 1 minuut mee. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water toe. Breng aan de kook en leg de gefrituurde eieren in de saus. Verlaag het vuur en laat de kerriesaus gedurende 5 -10 minuten zachtjes inkoken. Rol de eieren af en toe door de saus.
Nyan Switi! (= eet smakelijk!)