Tijdens het koude weer, vind ik het heerlijk om stoofvlees te maken. Er gaat dan niet boven een lekker stukjes mals vlees, zoals deze sukadelappen met hutspot gemaakt van kruimige aardappels en winterpeen of bospeen. De saus is een combinatie van bouillon, rode wijn en een met mosterd besmeerde bruine boterham. Heerlijk!
Voor de hutspot:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Snelkook versie voor diegenen met een snelkookpan:
Bereid bovenstaande stappen in een snelkookpan, maar gebruik slechts 250 ml bouillon en 200 ml wijn. Zet de pan op de hoogste (vlees)stand, en laat 45 minuten koken. Giet daarna de inhoud over in een hapjespan, (het is nog waterig) en breng aan de kook. In 10-20 minuten kook je het vocht in tot een dikke saus. Wel goed blijven roeren zodat de bodem niet aankoekt!
Find it online: https://bettyskitchen.nl/sukadelappen-met-hutspot/