Als je (vers afgebakken) brood wilt serveren bij de soep, bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijzing.
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook voor de spruitjes. Was de spruitjes. Indien nodig, snij een kleine stukje van de stronkjes af en snij de spruitjes vervolgens in vieren. Kook de spruitjes ongeveer 10 minuten en giet ze af.
Versnipper ondertussen de uien en pers de knoflook alvast uit. Borstel de kastanjechampignons, snij de stronkjes eraf en snij ze in vieren.
Verwarm wat olijfolie in een soeppan (of hapjespan) op middelhoog vuur. Bak de uien totdat ze glazig worden. Voeg dan de champignons en knoflook toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg een liter water toe aan de soeppan, samen met de bouillonblokjes en vermicelli. Breng de soep aan de kook. Bereid de vermicelli volgens de gebruiksaanwijzing (waarschijnlijk zo’n 10 minuten koken).
Aan het eind van de bereidingstijd van de vermicelli voeg je de spruitjes toe. Knip de peterselie fijn boven de pan en roer ook de nootmuskaat door de soep. Proef de spruitjessoep en voeg nog wat verse peper en zout naar wens toe. Serveer de soep met de geraspte kaas eroverheen gestrooid en de broodjes ernaast.
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
Notes
Bewaartip: Heb je een kommetje spruitjessoep over? Bewaar deze afgedekt en afgekoeld in de koelkast en warm de dag erna op voor de lunch!