Print

Recept: Spelt salade met gegrilde radijs

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wist je dat je radijsjes kunt grillen? Deze vegetarische maaltijd spelt salade met radijs is heerlijk voor de een dagje zonder vlees en zit boordevol vitamientjes en smaak!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minuten
  • Total Time: 1 hour 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 1 bos radijsjes
  • 5 bosuitjes
  • 130 gram kikkererwten
  • 1 tl. gemalen komijn
  • 1 tl. paprikapoeder
  •  
  • 150 gram hele spelt granen
  •  
  • 2 el. pijnboompitten
  • 3 flinke el. Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ groentebouillonblokje
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius (220 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwijder de grootste bladeren van de radijsjes en was ze. Halveer de radijsjes en verspreid over het bakpapier. Je kunt een stukje van het loof laten zitten tijdens het grillen. De bladeren kun je overigens ook verwerken in een salade. Was de bosuitjes en snij het stronkjes ervan af. Snij de uitjes in de lengte doormidden maar houd nog even apart. Spoel de kikkererwten goed af en laat uitlekken.
  3. Meng in een kom 4 el. olijfolie met de komijn, paprikapoeder en flink wat peper en zout. Met een bakkwast bestrijk je de kikkererwten, radijsjes en bosui met het oliemengsel. Plaats radijsjes en kikkererwten op de bakplaat in het midden van de oven. Gril gedurende 15 minuten in de oven.
  4. Vervolgens leg je ook de bosui op de bakplaat en deze gril je deze 5 minuten extra mee. 
  5. Tijdens de oventijd kun je de spelt bereiden volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg voor de smaak het groentebouillonblokje toe aan het kookwater. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur totdat ze lichtbruin worden. Schud de pan regelmatig zodat de pitjes niet aanbranden.
  6. Schep de Griekse yoghurt in een kom en pers hierboven de teentjes knoflook uit. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de gegrilde radijs, bosui en kikkererwten met de spelt. Schep de yoghurtdressing eroverheen en als laatste de pijnboompitten.

Eet smakelijk!