Print

Recept: Spelt pizza met gerookte zalm en ricotta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hou je van de notige smaak speltbrood? Maak dan ook eens een keertje een spelt pizza! Jamie Oliver was de inspiratie voor dit recept voor spelt pizza met gerookte zalm en ricotta kaas!

  • Author: Jamie Oliver website
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta's & Pizza's
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram spelt bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • ½ tl. zout
  • ¼ tl. suiker
  • 100 ml. karnemelk
  • 100 ml. water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 groot ei (L)

Voor de topping:

  • 150 gram ricotta
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 sjalotje, zeer fijn gesneden
  • 2 tl. kappertjes
  • 50 gram rucola
  •  citroen
  • flinke snuf peper

Extra: 

  • Keukenmixer met deeghaak. (Maar met de hand kan ook).
  • Paletmes (of gebruik de bolle kant van een grote opscheplepel)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier, bestuif met een klein beetje met speltbloem en zet apart.
  2. Meng in de kom het speltbloem met bakpoeder, zout en suiker. Klop in een apart kommetje het ei los met de karnmelk, water en olie. Giet dit bij de bloem en kneep op rustige stand met de keukenmixer met deeghaak gedurende een paar minuten.
  3. Haal het deeg uit de kom en druk volledig uit op de bakplaat. Probeer een dikte van 1 cm aan te houden, maar je kunt zowel kleinere ronde pizza’s vormen, vierkant of rechthoek, wat jij wilt.
  4. Bak de speltpizza bodem alvast af in de oven, gedurende 15-18 minuten.
  5. Neem de pizza uit de oven en verdeel hier de ricotta overheen. Smeer deze gelijkmatig uit met het paletmes. Scheur de gerookte zalm in stukken en verdeel over de ricotta. Bestrooi met de fijngesneden sjalot, kappertjes en rucola.
  6. Breng de speltpizza met gerookte zalm en ricotta alleen nog even op smaak met een beetje uitgeknepen citroensap en een flinke snuf peper.  Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty