Print

Recept: Spaanse rijst (Arroz Rojo)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze rode rijst pilav wordt ook wel Spaanse rijst met tomaten genoemd. Arroz Rojo, Arroz Mexicano of is een heel bekend en geliefd bijgerecht voor Mexicaanse, TexMex en Spaanse gerechten. Met witte rijst die in bouillon met tomaten wordt gekookt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 30 min.
  • Yield: 4 -6 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Spaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 300 gram witte rijst (bijv. basmati)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 tl. gemalen komijn
  • 1 tl. gedroogde oregano
  • ½ tl.  ‘sweet’ smoked paprikapoeder (bijv. LaChinata)
  • 1 blik ‘pomodori a filetti’ (400 ml)
  • 500 ml (kippen)bouillon
  • 4 el. olijfolie, voor bakken

Instructions

  1. Verwarm een hapjespan met de olie en voeg de rijst toe. Bak de rijst op middelmatig vuur gedurende een paar minuten tot deze begint te kleuren.
  2. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze gedurende ene paar minuten glazig.
  3. Voeg komijn, oregano en cayennepeper toe en schep even kort om met de rijst. Schenk daarna de tomatenstukjes en de bouillon erbij en breng het geheel tegen het kookpunt aan. Verlaag daarna het vuur en plaats de deksel op de pan. Laat de Spaanse rijst pilav in 15 -20 minuten garen, tot de rijst mooi beetgaar is.
  4. Haal van het vuur en laat 5 minuten staan, roer daarna de Arroz Rojo goed door en serveer meteen.

Buen Provecho!