Print

Recept: Soto Ajam (Indonesische kippensoep met rijst)

recept soto ajam indonesische kippensoep betty's kitchen
Scale

Ingredients

 

Instructions

 

  1. Was de kippenbouten, en breng in een pan aan de kook met het water en de bouillonblokjes. Om eventueel meer smaak toe te voegen aan de bouillon, schil je verse gember en snijd in plakken. Was de citroengras stengel en breek eventueel in tweeen of drieen (zodat het in de pan past). Breng dit samen met de bouillon aan de kook. (Deze tip kreeg ik van een lezer.) Laat de bouillon gedurende 30 minuten doorkoken. Haal de kippenbouten daarna uit de bouillon en laat afkoelen op een bord.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika, ontdoe van de zaadlijst en snijd in kleine blokjes. Was de prei en snijd door in de lengte: snijd hier halve maantjes van. Was de sperzieboontjes en verwijder de bovenkant en onderkant: Snijd of breek de boontjes in stukjes van 1-2 cm. Was de taugé en laatuitlekken.
  3. Trek de vel van de gekookte kippenbouten en ontdoe al het vlees van de botten. Zet het vlees apart, en gooi de botjes en vellen weg.Soto Ajam Indonesische kippensoep met rijst
  4. Verhit in een grote (soep)pan de peper olie en bak hierin de ui en knoflook glazig (ongeveer 1 minuut), voeg de paprika, prei en sperzieboontjes toe en laat een paar minuten meebakken. Voeg de gember, kurkuma, komijn en koriander toe en schenk de bouillon erbij. Breng dit aan de kook, draai daarna het vuur naar middelhoog. Voeg de kipstukjes en taugé toe en laat dit samen 10-15 minutendoorkoken. Verwijder daarna de eventuele citroengrasstengel en plakjes gember.
  5. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Giet de rijst af en verdeel over diepe borden. Schenk hier de soep over, en garneer met een gehalveerd gekookt ei en wat gebakken uitjes.

Selamat makan! (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty