Print

Recept: Snickers IJS (soft serve)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Miljuschka Witzenhausen bedacht deze Snickers smoothie voor een workshop van Bosch. Met een bevroren bananen ijs als basis heeft deze nog het meeste weg van simpelweg snickers ijs! En zo noemen we hem dan ook graag voor het ontbijt!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 nacht
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt of Toetje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • handjevol gezouten pinda’s,
  • 50 gram pure chocolade,
  • 2 bananen, ingevroren en in plakjes,
  • 2 eetlepels pindakaas,
  • 200 ml kokosmelk.

Extra: Blender (en eventueel een extra kleine chopper)

Instructions

  1. Hak de gezouten pinda;s grof en zet apart. Hak of rasp vervolgens de chocolade ook grof.  Mocht je een goede chopper of kleine foodprocessor hebben, dan kun je het ook hier mee fijnmalen.
  2. Stop de bevroren plakjes banaan, de pindakaas, kokosmelk en ongeveer 1/3 van de chocolade in een blender.  Mix de Snickers smoothie in zijn geheel goed door en glad.
  3. Schenk de soft serve Snickers smoothie in een glas of mason-jar en top af met de gehakte pinda’s en de rest van de gehakte chocolade. Serveer hem uiteraard direct!

Eet smakelijk!