Belangrijk: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Snijd tevens twee dikke stroken bakpapier af. Spray de opstaande rand in met bakspray en plak de stroken bakpapier vast. (zie foto;s) zo kun je de opstaande rand van je bakvorm ophogen ivm rijzen van het beslag.
- Klop de eieren, suiker en het zout met de keukenmixen gedurende 10 minuten dik en romig. Zet daarna de mixer uit.
- Roer de bloem en maizena goed door elkaar in een kommetje en voeg dit in delen toe aan het eimengsel en spatel luchtig door. Niet te lang of te hard want dan slaat het beslag plat. Het dient luchtig te blijven!
- Schep het biscuit taart beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak gedurende 25-30 minuten in de oven. Laat daarna 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de rand en laat de biscuittaart geheel afkoelen op een rooster.
- Ondertussen ga je de botercreme maken: lees hier de volledige bereidingswijze voor het maken van botercreme. Zodra het bloem-melk-mengsel is afgekoeld schep je deze bij het botermengsel. Zet de mixer op middelhoog en klop gedurende 5 minuten door. Smeer de bovenkant en zijkant alvast in met een dun laagje botercreme en plaats de taart 30 minuten in de koelkast om te koelen.
- Je kunt er nu voor kiezen om de overige botercreme te kleuren met voedingskleurstof. Mix het geheel even goed door met de keukenmixer en schep de boter crème daarna in een spuitzak. Bewaar deze ook 30 minuten in de koelkast om te koelen.
- Je kunt met spuitzak nu een extra laagje (gekleurde) boter crème aanbrengen op de buitenkant van de taart en weer dunnetjes uitsmeren. Maar je kunt dus ook mooie (gekleurde) toeven spuiten op de bovenkant en zijkant van de taart.
- Decoreer de taart vervolgens met sprinkles, macarons en eventueel klein speelgoed in de thema van je Smash cake.
In principe is de taart nu direct klaar voor gebruik. Of stop nog een nachtje in de koelkast voor de volgende dag in geval van een Smash Cake fotoshoot. Haal hem dan wel nog een uurtje van tevoren uit de koelkast.
Veel Succes! Groetjes, Betty