Print

Recept: sla wraps met kip kerrie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ik heb een gezond alternatief voor tortilla wraps bedacht:  Een blaadje ijsbergsla! Je moet immers wat, als je bezig bent met de #bikinibodychallenge en opeens trek krijgt in Hollandse sla wraps met kip kerrie

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Low Carb Recepten
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 12 kipfilets (totaal 300 gram),
  • 1 liter kippenbouillon,
  • 120 gram wortel,
  • 2 stengels bleekselderij,
  • 3 eetlepels mayonaise,
  • 3 eetlepels water,
  • 1 eetlepel vers gehakte bieslook,
  • 2 theelepels kerrie (Madras) kruiden,
  • 1 theelepel mosterd,
  • zout & peper,
  • 8 grote ijsbergsla bladeren.

Extra:

  • Kookpan,
  • dunschiller,
  • optioneel: cocktail prikkers.

Instructions

  1. Als eerste ga je de kip pocheren: breng de hele kipfilets aan de kook in de kippenbouillon, draai daarna het vuur lager en laat circa 10 minuten rustig  doorkoken. Draai vervolgens het vuur uit en laat de kipfilets nog 10 minuten in de pan, afgedekt met deksel, liggen. Hierdoor kan de kip langzaam doorgaren en krijg je heerlijke zachte en sappige kipfilets. Schep vervolgens de kipfilets uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  2. Ondertussen schrap je de wortels en snijd deze in dunne staafjes (julienne). Verwijder de draden van de bleekselderij, met behulp van een een dunschiller, en snijd de bleekselderij vervolgens in hele dunne plakjes (halve maan vorm).
  3. Inmiddels zijn de kipfilets afgekoeld en kun je deze gaan ‘ plukken’: scheur de kipfilets met de handen in kleine stukjes.  Je kunt ook met een koksmes hele kleine blokjes van de kip proberen te snijden, maar in mijn kipkerrie salade geef ik de voorkeur aan een ‘draadjesvlees’  structuur.
  4. Roer in een aparte kom de mayonaise, water, bieslook, kerrie (Madras) kruiden en mosterd los. Meng hier de kipfilet goed doorheen en breng op smaak met zout & peper. Dit is je basis homemade kip kerrie!
  5. Vul elk ijsbergsla blad met een schep kip kerrie en verdeel hier de wortel en bleekselderij overheen. Rol de ijsbergsla op als een wrap en zet eventueel vast met een prikker.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Je kunt deze gezonde wraps met kip kerrie en ijsbergsla eventueel een aantal uren van te voren bereiden, en afgedekt in de koelkast laten staan (Handig voor bij de borrel). Eventueel overgebleven kip kerrie salade kun je het beste afgesloten in een bakje in de koelkast bewaren (max. 3 dagen).