Print

Recept: Sinaasappel cake met marmelade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb je jam or marmelade gemaakt? Vaak doen we dit process in grote hoeveelheden en hebben dan potten vol marmelade in de voorraadkast. Maak er dan bijvoorbeeld ook eens deze Sinaasappel cake met marmelade van. Zo kun je tevens een deel van de suiker vervangen voor het maken van deze cake! Yummmm!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min. + koelen
  • Cook Time: 75 min.
  • Total Time: 90 minuten + afkoelen
  • Yield: 16 personen 1x
  • Category: cake
  • Cuisine: Ierse keuken

Ingredients

Scale
  • 6 flinke eetlepels sinaasappel marmelade (ca. 200 ml)
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 4 medium eieren (M)
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 175 gram fijne suiker
  • 250 gram bloem
  • 1 el. bakpoeder
  • ½ tl. gemalen kardemom
  • ½ tl. gemalen kaneel
  • 1 el. oranjebloesem water (optioneel)

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • cakeblik 25 cm
  • bakpapier 
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius (145 hetelucht).  Bekleed de cakevorm met bakpapier en zet apart.
  2. Stop slechts 4  flinke eetlepels marmelade in een kommetje. Snijd eventuele grote stukken fruit kleiner en meng vervolgend de yoghurt er door. 
  3. In de mixerkom voeg je eieren en  zonnebloemolie toe en mix gedurende 1 minuut op middelmatige snelheid. Voeg nu fijne suiker toe en mix dit 2 minuten goed door elkaar op middelmatige snelheid.
  4. Meng in een kom bloem, bakmeel, kardemom en kaneel door elkaar. Stop erbij  in de mixerkom, samen met het yogurt mengsel en mix het geheel op middelmatige snelheid door elkaar gedurende 2-3 minuten. Je kunt tijdens het mixen ook optioneel oranjebloesem water toevoegen.
  5. Plaats de sinaasappel cake met marmelade in de voorverwarmde oven en bak de cake in 60 – 75 minuten gaar. 
  6. Laat de cake nog 10 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Plaats op een rooster. Roer de laaste 2 flinke eetlepels van de marmelade los met 1 eetlepel kokend heet water. Smeer dit op de bovenzijde van de cake en laat daarna volledig afkoelen. 

Eet smakelijk!