Print

Recept: Rocky Road voor Valentijn

Vier valentijnsdag met wat lekker! Maak bijvoorbeeld Rocky Road met hartjes spekkies en lekker veel chocolade!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 2 hours 15 minutes
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Koekjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram roomboter,
  • 150 gram melk chocolade, 
  • 150 gram pure chocolade, 
  • 4 eetlepels (schenk) stroop,
  • 100 gram haverkoekjes of digestive biscuits,
  • 100 gram gemengde noten (ongezouten!),
  • 100 gram mini marsmallows, in hartjesvorm,
  • 3 eetlepels gedroogde cranberry’s,
  • 40 gram witte chocolade.

Extra:

  • kookpan,
  • spatel,
  • vierkant bakblik (brownievorm),
  • bakpapier,
  • zilverfolie.

Instructions

  • Stop de roomboter in een grote pan. Breek de melk en pure chocolade in blokjes en laat smelten met de boter en (schenk)stroop, op medium vuur. Blijf regelmatig roeren met een spatel om een stroperig geheel te krijgen.
  • Breek ondertussen ook de haverkoekjes in stukjes. Vouw een stuk bakpapier in de bakvorm en laat over de randen heen hangen. 
  • Haal de pan van het vuur en voeg de haverkoekjes, gemende noten, marshmallows en cranberry’s toe en roer goed door met een spatel, totdat alles netjes bedekt is in chocolade. Stort dit uit in het bakblik en druk goed aan met de spatel in alle hoeken. Dek de vorm af met een stuk zilverfolie en laat de rocky road minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Haal het bakpapier met de rocky road uit de de vorm en snijd met een groot mes in 16 blokken.
  • Smelt tottslot de witte chocolade op laag vuur en lepel hier witte strepen over de Rocky road ter decoratie. 

Eet smakelijk en fijne valentijnsdag!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Je kunt deze rocky road gerust een dag van tevoren bereiden. Snijd pas in punten als de chocolade compleet afgekoeld is in de koelkast. En bewaar na gebruik ook weer in het blik in de koelkast.