Print

Recept: Hartige taart met zalm en prei

Deze zomer maken wij het ons vooral lekker gemakkelijk, met heerlijke hartige taarten, zoals deze hartige taart met zalm en prei. Ik ben grote fan van eenvoudig wat groente aanbakken, eieren erbij en hopla de taart kan de oven in. Daarom zijn deze en quiches zo ontzettend lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Franse Keuken

Ingredients

Scale
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg,  ontdooid
  • 175 gram zalmfilet
  • scheutje olie
  • 150 gram prei
  • 100 gram wortel of winterpeen
  • 1 flinke knoflook teen
  • 2 theelepels Provencaalse kruiden
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 5 eieren (M)
  • 250 ml slagroom
  • 70 gram geraspte kaas
  • zout & peper

Extra:

  • springvorm 24 cm
  • bakpapier
  • hapjes- of koekenpan
  • kom + garde

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
  2. Ondertussen leg je de plakjes bladerdeeg op elkaar, en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een opstaande rand.  Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
  3. Leg de zalmfilet op een stukje bakpapier, vouw hier een pakketje van en laat 10-12 minuten garen in de voorverwarmde oven. Haal hierna uit de oven, open het pakketje en laat uitstomen.
  4. Snijd de ‘draadjes’  van de prei en snijd vervolgens in ringen. Spoel de prei goed uit onder de koude kraan om zand te verwijderen. Schrap de wortel, spoel af en snijd vervolgens in blokjes van 1 x 1 cm. Pel de knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olie in de hapjes pan en roerbak de prei, wortel en knoflook gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout, peper, Provençaalse kruiden en het paprikapoeder.
  5. Klop in een kom de eieren met wat peper en zout los. Voeg hier de slagroom aan toe en klop nogmaals licht door. Verdeel de gebakken groente over het bladerdeeg. ‘Verkruimel’ de gebakken zalm over de groente en giet hier het eiermengsel overheen. Top af met de geraspte kaas en schuif de vorm voorzichtig in de oven. Bak de Quiche met zalm en prei af gedurende 40-45 minuten en serveer er hooguit nog een groene salade bij.

Bon Appétit!

Groetjes, Betty