Print

Recept: Pumpkin Pancakes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Hoe beter dan je herfstdag te beginnen met deze pumpkin pancakes? Deze pannenkoekjes met geroosterde pompoenpuree, pumpkin spice en een vleugje vanille is namelijk hemels en staat garant voor een heerlijk ontbijt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 eieren,
  • 300 ml melk,
  • 4 eetlepels (zonnebloem)olie,
  • 80 gram geroosterde pompoen puree , fijngeprakt, (circa 4 eetlepels),
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel, *
  • 2 eetlepels vanille suiker,
  • 2 theelepels bicarbonaat of baking soda
  • 1 theelepel pumpkin spice kruiden of speculaaskruiden,
  •  extra boter of olie om in te bakken
  • (* TIP: vervang het zelfrijzend bakmeel door 180 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder)

Instructions

  1. Kluts de eieren en de melk door elkaar. Voeg de olie toe en roer goed door. 
  2. Meng het bakmeel, vanillesuiker, baking soda en pumpkin spicekruiden in een separate kom.Voeg geprakte pompoenpuree toe.
  3. Giet de ‘natte’ mix bij de ‘droge’ ingrediënten en meng goed door. Dit kan eventueel ook in een blender of foodprocessor zodat alle pompoen ook goed fijngemaakt is. Zet een paar minuten apart zodat de bakingsoda kan gaan werken.
  4. Verhit ondertussen de bakplaat en smelt hier een dopje boter op. (Mocht je een koekenpan gebruiken, dan zul je meer boter nodig hebben)
  5. Schep met een sauslepel 3 hoopjes beslag op de plaat en laat minstens 1 minuut bakken. De bovenkant zal tevens licht stollen en dat is het teken om de pumpkin pancakes om te draaien.
  6. Laat de andere kan ook minstens 1 minuut bakken. Tussentijds kun je de Pumpkin pancakes warm houden in een voorverwarmde oven van 60 graden of tussen twee diepe borden.
  7. Serveer de pumpkin pancakes met bijvoorbeeld plakjes banaan, pecannoten en overgiet met maple syrup!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP voor zelf pompoen puree maken: Verwarm de oven voor op 180 graden(165 hete lucht). Maak de pompoen schoon: schil deze en snijd in blokken. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster de pompoenstukken 25-45 minuten in de oven. Prik met een vork in om te kijken of deze gaar is. Laat afkoelen buiten de oven en prak met een vork of pureestamper.