200 gram (patent)bloem, ‘of een mix van 150 gram bloem en 50 gram (fijne) griesmeel,
1/2 theelepel zout,
1 eetlepel olijfolie.
Ingrediënten topping:
2 flinke lepels verse tomatensaus, of een kant-en-klare pot ‘ Sugocasa’,
1 bolletje mozzarella,
een handje vol verse basilicum blaadjes.
Instructions
Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden(180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een pizzabakplaat (zonder bakpapier!)
Maak als eerste het recept voor basis pizzadeeg. Terwijl het deeg aan het rijzen is, heb je de tijd om detomatensaus te maken of… open simpelweg een pot kant-en-klare ‘Sugocasa’ saus. Laat tevens de mozzarella uitlekken en snijd deze in dunne plakjes.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond, en leg de lap op de bakplaat en smeer deze in met de tomatensaus. Rangschik de mozzarella over de pizza, en beleg her en der een blaadje basilicum.
Bak de pizza Margherita in ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven, en snijd hierna in punten.