Print

Recept: Pizza Bianca met artisjokken en ham

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben je utgekeken op pizza met tomatensaus? Maak dan eens een romige witte pizza met mascarpone, dit wordt ook wel Pizza Cremosa of Pizza Bianca genoemd! Dit is een heerlijk recept voor pizza bianca met artisjokken en gedroogde parmaham!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 2 personen (of 12 borrelhapjes) 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 ronde (groente) pizza’s, klaar om afgebakken te worden,
  • 150 gram mascarpone
  • 70 gram Italiaanse Prosciutto Crudo ham
  • 1 potje gemarineerde artisjok harten (210 gram110 gram uitlek)
  • 1 rode ui
  • 2 el. pijnboompitten
  • Italiaanse kruiden, bijv. basilicum, oregano, tijm etc.
  • zout & peper
  • olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hete lucht). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hier de (groente) pizza’s op.
  2. Besmeer deze pizzabodems met de mascarpone en verdeel hier de Prosciutto ham overheen.
  3. Giet de artisjokharten af en dep met een stukje keukenpapier. Verdeel deze ook over de pizza’s en bestrooi met de pijnboompitten. Pel de ui en snijd in hele dunne halve ringen, verdeel deze ook over de pizza’s.
  4.  Breng de pizza bianca op smaak met zout & peper en een beetje verse of gedroogde Italiaanse kruiden. Besprenkel het geheel vervolgens met een klein beetje olijfolie.
  5. Bak de pizza in de oven gedurende 12-15 minuten, tot de randen een beetje lichtbruin beginnen te kleuren. Serveer de pizza bianca met artisjokken en ham direct!

Eet smakelijk!