Print

Recept: zelf pittige mosterd maken

zelf pittige mosterd maken © bettyskitchen.nl

Wij Nederlanders zijn dol op kaas en dan serveren we deze natuurlijk het liefst met mosterd. In dit geval: zelfgemaakte pittige mosterd.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min + 12 uur weken
  • Total Time: 12 uur +
  • Yield: 250 ml 1x
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 100 gram geel mosterdzaad,
  • 250 ml witte wijn azijn,
  • 1 theelepel kurkuma poeder,
  • 1/4 theelepel gedroogde (crushed) chilli’s,
  • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat,
  • 40 gram rietsuiker (blokjes),
  • peper & zout,
  • evt. een scheutje water om te verdunnen.

Extra:  

  • Foodprocessor/keukenmachine,
  • gesteriliseerde jampotjes of weckpotjes.

Instructions

  1. Doe de mosterd en de azijn in een kom. Dek af met folie en laat 12 uur weken op kamertemperatuur. De mosterdzaadjes nemen zo alle azijn op en zullen dus opzwellen. (Dit maakt de mosterd ‘gladder’.)Pittige mosterd maken
  2. Giet dit mengsel in de foodprocessor, voeg de suiker(klontjes) toe en breng op smaak met de kurkuma, chilli’s, nootmuskaat, peper en zout.
  3. Laat de keukenprocessor 10 minuten draaien, en proef daarna de mosterd.Pittige mosterd maken
  4. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper, en mocht je de mosterd te grof vinden, dan kun je de machine nog een paar minuten langer laten draaien en een klein scheutje water toevoegen.
  5. Schep de mosterd in gesteriliseerde  jampotjes of wekpotjes en bewaar in de koelkast.

Eet smakelijk!

Keywords: mosterd, azijn, dips