Print

Recept: vegan pita met shoarma van oesterzwam met tzatziki

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 300 gram oesterzwammen
  • 15 gram shoarmakruiden
  • 3 el. olijfolie (traditionele)
  • 4 pita’s
  • Een halve rode paprika
  • 1 rode ui
  • Een flinke hand verse spinazie
  • 4 el. vegan tzatziki
  • Peper en zout

Instructions

  1. Begin met het marineren van de oesterzwammen. Maak de oesterzwammen schoon met een borsteltje. Snij ze in de lengte in smalle repen, dus met de lijn van de ribbels mee. Halveer de reepjes eventueel als ze erg lang zijn. Schep de repen oesterzam in een ruime kom. Meng in een kommetje de shoarmakruiden met de olie en schep dit door de repen oesterzwam. Zet apart voor minstens 15 minuten.
  2. Bereid de pita’s volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de paprika en snij in blokjes. De rode ui schil je en snij in dunne ringen. Snij de spinazie fijn.
  4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Schep de oesterzwam shoarma, paprika en rode ui in de pan. Bak voor ongeveer 5 minuten totdat de ui glazig wordt en de oesterzwammen gaar zijn. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe tijdens het bakken. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.
  5. Snij de pita’s in, zodat je ze kunt vullen. Verdeel de tzatziki over de pita’s en smeer uit. Vervolgens verdeel je de spinazie eroverheen. Schep de oesterzwam shoarma in de pita en dan zijn ze klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda