Roer in een grote mengkom bloem, maizena, bakpoeder en zout goed door elkaar.
In de mixerkom stop je pindakaas, fijne suiker, gesmolten roomboter, eieren, melk en vanille extract en klop net aan door elkaar tot een smeuige massa. Voeg daarna het bloemmengsel toe en laat op middelhoge stand tot een egaal koekjes deeg kloppen.
Voeg tot slot de chocolade en pinda’s toe en klop nog even door om te vermengen.
Dek de kom af met folie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden celcius (165 hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Scoop 8 grote bollen van het deeg, niet afstrijken. Plaats deze evenredig (3-2-3) op de bakplaat en druk de bollen iets platter met de palm van je hand. Let op, je wilt niet dat het gaat uitscheuren. Bak de pindakaaskoekjes met chocolade gedurende 12 minuten af in de oven. Het resterende deeg kun je tussentijds het beste in de koelkast bewaren.
Haal de plaat uit de oven en laat de koekjes minstens 5 minuten op de warme bakplaat staan, dit houdt ze lekker zacht van binnen. Verplaats daarna naar een rooster om volledig af te koelen.
Vervolgens scoop je een nieuwe batch koekdeeg op de plaat en bak deze ook af.