Print

Recept: Pimientos de padrón

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een overheerlijke Spaanse snack of voorgerechtje tijdens zomerse avonden. De padrón pepers zijn ideaal om te wokken op het fornuis en bestrooi met salt flakes.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 min.
  • Cook Time: 8 min.
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: snack
  • Method: bakken
  • Cuisine: Spaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 350 gram Pimientos de padrón pepers
  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • Maldon salt flakes

Extra: 

  • wok pan

Instructions

  1. Spoel de padron pepers af onder de kraan en laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  2. Verhit een wok op hoog vuur voor gedurende 1 – 2 minuten. Giet daarna de olie in de wok en laat ook goed heet worden.
  3. Voeg de padron pepers toe en bak op hoog vuur ca. 5 – 7 minuten of tot de pepers zwart beginnen te blakeren. Schep af en toe om met een metalen spatel.
  4. Schep de pimientos de padrón de uit de pan op een bordje en bestrooi direct met de salt flakes. Serveer lauwwarm.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty