Print

Recept: Pasta met salie boter en paddenstoelen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 3 reviews

Deze pasta met salie boter en gebakken paddestoelen is een overheerlijke en makkelijke maaltijd. De eenvoudige saus van boter en salie combineert goed met heel veel soorten pasta en maakt er eigenlijk een Italiaanse klassieker van. Top dit gerecht af met bijvoorbeeld een burrata of bolletje mozzarella en je hebt een verrukkelijke vegetarische pasta maaltijd!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 10 gr salie (ongeveer 5 takjes)
  • 75 gr ongezouten roomboter
  • 250 gr verse pasta naar eigen keuze *
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr paddenstoelenmix (ik gebruikte oesterzwammen, cantharellen en kastanjechampignons)
  • 50 gr rucola 
  • 3 el pijnboompitten
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 burrata (optioneel)
  • Peper & zout

Instructions

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de verse pasta. Snij ondertussen de paddenstoelen wat fijner en pers de knoflook alvast uit. Ook snij of knip je de salie alvast fijn. Bereid de verse pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af zodra de pasta gaar is, bewaar 2 el. kookvocht voor de saus. 
  2. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Schud de pan regelmatig zodat de nootjes niet aanbranden. Zet nog even apart. 
  3. Verwarm de boter in een ruime pan. Voeg de salie en paddenstoelen toe aan de boter. Roer goed door. Bak totdat de champignons lichtbruin beginnen te kleuren. Schep de verse knoflook en 2 el. van het kookvocht van de pasta erdoorheen.
  4. Voeg de verse pasta toe aan de salieboter en paddenstoelen, samen met de Parmezaanse kaas. Schep goed door, proef en voeg naar eigen wens nog peper en zout toe. 
  5. Serveer de verse pasta met salieboter en met de rucola. Desgewenst snijd je een burrata door en serveer boven elke bord pasta een halve burrata. Hoe makkelijk kan het zijn? 😉 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

* Maak dit recept met een verse pasta naar keuze. Dat kan dus bijvoorbeeld tagliatelle lintpasta zijn. In dat geval zal ik hem dan zeker combineren met burrata voor de extra eiwitten en vetten. Maar een verse ravioli kan natuurlijk ook. Deze zijn al veelal gevuld met kaas, dus dan kun je de bol achterwege laten.