Print

Recept: Pasta met drie kazen en salie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Kaasliefhebbers opgelet! Dit is een super simpele en snelle (!) pasta met drie kazen. Het recept is afkomstig uit Donna Hay’s Fresh, Fast & Simple kookboek. En zoals de naam het al zegt: dit is een lekker makkelijk recept.

Ingredients

Scale
  • 200 gram rigatoni of fettuccine pasta
  • 20 gram boter
  • 2 tl. olijfolie
  • 1 el. salieblaadjes
  • 150 gram ricotta
  • 25 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 100 gram blauwe kaas, bijvoorbeeld gorgonzola
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • fijn geraspte schil van ½ citroen.

Instructions

  1. Kook de pasta beetgaar in een pan met ruimkokend water en een snuf zout. (check de verpakking voor de juiste kooktijd). Giet de pasta na het koken af, en houdt warm in de pan.
  2. Verwarm in de tussentijd de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg hier de boter en olijfolie toe, en zodra deze gesmolten is de salieblaadjes. Bak de blaadjes 3 minuten aan elke kant, of tot deze krokant zijn. Haal de pan vervolgens van het vuur.
  3. Schep de ricotta, Parmezaanse kaas en blauwader kaas door de pasta. Verdeel de pasta met drie kazen over twee borden en maak af met de salieblaadjes en overgiet met 1-2 eetlepels van de salieboter. Breng op smaak met zout en peper en eventueel de geraspte citroenschilletjes.

Eet smakelijk!