Print

Recept: Penne alla puttanesca

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit sobere pastagerecht heet pasta alla puttanesca. Met een paar basis ingredienten zet je een verbluffende vegetarische pasta op tafel en kun je als prima basis gebruiken voor een snel pasta gerecht. De liefhebber voegt eventueel ook anjovis filets toe aan de saus, maar dit hoeft dus niet perse (dan vervalt de vega optie).

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 130 gram volkoren penne
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 1 rode peper, in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 anjovis filets, in stukjes gesneden (optioneel)
  • 50 gram zwarte olijven, in ringen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 200 ml. tomatenblokjes (blik)
  • ½ tl. gedroogde oregano
  • Een hand rucola
  • 2 el. Parmezaanse kaas flakes
  • peper en zout
  • Olijfolie, voor het bakken

Instructions

  1. Breng alvast een pannetje water aan de kook voor het bereiden van de penne pasta.
  2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de uienringen toe en bak totdat ze glazig worden. Vervolgens voeg je ook de knoflook en rode peper toe en bak deze een minuutje mee.
  3. Verlaag het vuur en voeg eventueel anjovis, kappertjes en olijven toe en verwarm gedurende een paar minuten op middelmatig vuur.
  4. Giet de tomatenblokjes in de pan samen met een scheutje water. Voeg de oregano toe en roer goed door. Laat de saus zachtjes sudderen gedurende 20 minuten op laag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.
  5. Ondertussen kook je de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af zodra deze gaar is en roer de Puttanesca saus door de penne. Serveer direct met de rucola en Parmezaanse kaas eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda