- Stop als eerste de gelatine blaadjes in een groot glas met koud water en laat min. 10 minuten weken.
- Bekleed vervolgens de bodem EN opstaande rand van de springvorm met bakpapier. Knip het bakpapier voor de bodem bij op maat en gebruik de rest om lange stroken van de knippen en plak deze met een beetje boter of bakspray langs de binnenkant van de opstaande rand. Zo komt de Paastaart straks makkelijker los uit de vorm.
- Stop de koekjes in de foodprocessor en maal helemaal fijn. Ondertussen smelt je de roomboter in een pannetje. Voeg hier een koekkruimels bij en roer goed door om alles met elkaar te vermengen. Stort dit uit op de bodem van de springvorm, strijk uit en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de vorm in de koelkast om vast af te koelen.
- Om de gele mousse te maken klop je 400 gr slagroom met de suiker en vanille helemaal net niet volledig stijf, met behulp van een keukenmixer met garde.
- Ondertussen verwarm je 2 extra eetlepels vloeibare slagroom in een steelpannetje. Knijp de gelatine goed uit en voeg toe. Laat alroerende smelten in de slagroom. Giet hier vervolgens de advocaat bij en roer het geheel goed door elkaar.
- Schep het advocaat mengsel nu vervolgens rustig door de opgeklopte slagroom. Niet teveel roeren maar wel zorgen dat alles goed vermengd is en je geen klontjes hebt. Giet de mousse nu op de koekjesbodem, strijk egaal uit, dek de vorm af met folie en plaats de Paas taart 4 uur in de koelkast om volledig op te stijven.
- Voor het serveren verwijder je de springvorm en plaats de taart op een taartschaal. Nu ga je aan de slag met de toppings.
- Klop 250 ml slagroom lobbig in de keukenmixer. Voeg de suiker en zakje klopfix toe en blijf kloppen tot de slagroom stijf is. Schep in een spuitzakje (met kartelmond) en decoreer de taart met een paar flinke toeven slagroom. Decoreer vervolgens de taart met bijvoorbeeld paas chocolade decoratie, zoals eieren, kuikentjes, gehakte of geschaafde chocolade, sprinkles etc.
Fijne paasdagen! Groetjes, Betty