Print

Recept: Paas croissants met lemon curd

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Deze zoete broodjes maak je van kant-en-klaar croissantdeeg en zijn ideaal voor de paasbrunch! Deze paas croissants met lemon curd en ricotta zijn niet te zoet en lekker om te delen met het hele gezin.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten.
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Pasen

Ingredients

Scale
  • 2 blikjes koelvers croissant deeg (voor 12 stuks dus)
  • 100 gram ricotta kaas,
  • 3 flinke eetlepels lemon curd,
  • 3 eetlepels amandelschaafsel,
  • 1 ei,
  • poedersuiker.

 

Extra:

  • oven,
  • muffintray met 12 bakvormen,
  • bakspray,
  • bakkwast.

 

Belangrijk: de afbaktijden van het croissantdeeg kunnen varieren. Check altijd de verpakking voor de juiste tijd en oventemperatuur.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet de muffintray in met de bakspray en zet apart om op te drogen.
  2. Rol beide deeglappen af op het aanrecht. Druk en knijp met je vingers de naden een beetje bij elkaar zodat je als het ware een volledige rechthoekige plak deeg hebt.
  3. Besmeer een lap royaal met de ricotta kaas en bestrooi deze met het amandelschaafsel.
  4. Besmeer de andere lap royaal met de lemon curd en leg deze lap vervolgens over de ricottalap heen. Leg hem goed recht zodat alles netjes over elkaar heen valt.
  5. Snijd met je mes het deeg nu eerst in drieën, volg hiervoor de ‘oude’ naden, dat werkt perfect. Snijd vervolgens elk stuk overlangs in 4 lange repen (zie video). Rol alle repen voorzichtig op en leg op hun snijkant in de muffintray.
  6. Bestrooi eventueel met een beetje extra amandelschaafsel. Ook leuk: plaats in het midden van elk paas croissant rolletje een beetje extra lemon curd, ter grootte van een erwt. 
  7. Kluts het ei en bestrijk hiermee de zoete broodjes. Schuif de tray in de oven en bak gedurende 15 minuten gaar.
  8. Zodra de paas croissants uit de oven komen, bestrooi je deze direct met wat poedersuiker. Wacht een paar minuten en lepel daarna de broodjes direct uit de vorm. Laat op een rooster nog wat afkoelen, maar serveer ze nog een beetje warm.

Fijne paasdagen! Groetjes, Betty

Notes

Bewaar afgekoelde paascroissants in de koelkast. Je kunt ze de volgende morgen nog een keertje oppiepen in de oven of magnetron. Maar koud zijn ze ook heerlijk als snack!