Print

Recept: Oreo Cheesecake Balls met Frambozen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben jij liefhebber van Oreo Cookies? In Betty’s Kitchen gebruiken wij ze graag in tussendoortjes en ontbijt recepten. En deze Oreo Cheesecake balls met frambozen en witte chocolade zijn een echte aanrader voor Valentijnsdag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 1 uur koelen
  • Total Time: 1 uur en 30 minuten
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 rollen Oreo Golden cookies (ca 154 gr per rol)
  • 80 gram stevige roomkaas, bijv. MonChou
  • 25 gram gevriesdroogd rood fruit, bijv. framboos, aardbei, kers etc 
  • 200 gram witte chocolade

Extra:

Instructions

  1. Hou 2 Golden Oreo koekjes achterwege en stop de rest in de foodprocessor. Pulseer de machine zo’n 10x om alvast de koekjes voor een deel te vermalen.
  2. Voeg de roomkaas toe en het gevriesdroogde fruit toe laat de machine draaien tot je een plakkerige deegbal hebt.
  3. Was je handen, droog goed af en vorm 16 balletjes van het deeg. Leg op een bord en plaats even in de koelkast.
  4. Ondertussen verwarm je een kleine (au-bain Maria) pannetje met drie kwart van de witte chocolade. Als je een inductiepannetje gebruikt kun je deze gerust op stand 1 laten staan om de chocolade te smelten. Roer de chocolade goed door, zet het vuur uit, en voeg de overgebleven kwart van de chocolade toe. Dit brengt ook meteen de temperatuur omlaag en zorgt ervoor dat de chocolade weer iets dikker wordt.
  5. Haal vervolgens, een voor een, de oreo balletjes met een vorkje (of tandstokertje) door de gesmolten chocolade. Tik met het vorkje zachtjes tegen de binnenrand van de pan om overtollig chocolade af te laten druipen en in de pan achter te laten. Leg de Oreo balletjes op bakpapier en laat iets opdrogen. 
  6. Zodra je alle ballen gedaan hebt kun je er voor kiezen om aan de overgebleven witte chocolade nog een beetje extra gevriesdroog fruit toe te voegen. Roer goed door om een ‘roze’ chocolade te krijgen. Stop in een klein spuitzakje en trek strepen over de balletjes. Breek de overige twee Golden Oreo koekjes in stukjes en bestrooi hier de Oreo cake balls mee. Zet vervolgens de Oreo Cheesecake Balls gedurende 1 uur in de koelkast om de chocolade uit te laten harden.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaartip: overige Oreo Cheesecake Balls bewaar je in de koelkast op een bord. Dan zijn ze gerust nog een paar dagen houdbaar. Let op, er kunnen wel kleine vochtdruppeltjes op de chocolade vormen als je ze hierna uit de koelkast haalt maar dat is niet erg.