Print

Recept: Oranje Pizza voor Koningsdag

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vier Koningsdag met een makkelijke maaltijd! Beleg deze Oranje pizza met je grote oranje favorieten en geniet!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 45 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Pizzadeeg:

  • 1 zakje gedroogde gist (ca. 7gram),
  • 400 gram (patent)bloem, ‘of een mix van 300 gram bloem en 100 gram (fijne) griesmeel,
  • 2 theelepels kurkuma *,
  • 1 theelepel zout
  • 250 ml lauwwarm water,
  • 2 eetlepels olijfolie.

Ingredienten topping:

  • 6 eetlepels verse tomatensaus, of een kant-en-klare pot ‘ Sugocasa’,
  • 150 gram mozzarella
  • 80 gram (parma)ham,
  • 2 punt paprika’s, bijvoorbeeld in geel/oranje/rood,
  • 4 eetlepels mais, uit blik,
  • verse bieslook of peterselie.

(*TIP: Voeg een theelepel kurkuma toe aan je bloemmengsel, dan krijgt het pizzadeeg ook een oranjere kleur)

Instructions

  1. Maak als eerste het pizza-deeg, klik hier voor de beschrijving. Als extra ingredient meng je tevens de kurkuma door de bloem voor een mooie oranje kleur. Terwijl het deeg aan het rijzen is, heb je de tijd om de tomatensaus te maken. Verwarm vervolgens ook de oven voor op 200 graden(180 hete lucht). Leg het af te bakken pizzadeeg op twee bakplaten.
  2. Snijd de mozzarella in plakken. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadjes en snijd de rest in ringen. Spoel de mais af en laat uitlekken.
  3. Verdeel de tomatensaus over het pizzadeeg vormen en leg hier de mozzarella in plakken overheen. Scheur de ham in grove stukken en drapeer deze over de pizza’s. Top vervolgens af met de paprika ringen en mais.
  4. Schuif de Oranje pizzas in de oven en bak deze af gedurende 15 minuten in de oven.
  5. Tot slot knip je de bieslook fijn en verdeel deze over de oranje pizza. Uiteraard direct opeten!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty