Print

Recept: Oranje Ontbijt taart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Binnenkort is het Koningsdag en dat vieren we natuurlijk met overheerlijke ORANJE recepten! Speciaal voor het ontbijt maak je deze Oranje Ontbijt taart met havermout bodem, romige kwark en smaakvolle perzik! Dit recept is glutenvrij en vrij van geraffineerde suiker! Dat wordt lekker genieten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 8 personen 1x
  • Category: taart
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 180 gr havermout,
  • 80 gr amandelmeel,
  • 7 st medjool dadels, ontpit en in stukken,
  • 3 el gesmolten kokosolie,
  • 0.5 tl gemalen kruidnagel of pumpkin spice kruidenmix,
  • 4 eetlepels honing, agave, maple of zoetstof.

Voor de yoghurt-fruitlagen:

  • 8 blaadjes gelatine,
  • 800 gr gehalveerde perziken, op sap, afgegoten,
  • 3 eetlepels sinaasappelsap of wortelsap,
  • 600 gr magere kwark
  • 5 el honing, agave, maple, of zoetstof.

Extra:

  • Springvorm 2024 cm
  • bakpapier,
  • foodprocessor,
  • Blender (of gebruik een hoge kan + staafmixer),
  • Staande mixer of garde.

Instructions

  1. Verwarm hiervoor de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart.
  2. Vermaal vervolgens de havermout, amandelmeel, dadels, kokosolie en kruidnagelpoeder in de foodprocessor. Voeg na een paar minuten de honing toe en blijf mengen tot je een samenhangend geheel hebt. Stort uit op de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Bevochtig eventueel de lepel met een beetje water om plakken tegen te gaan. Bak de bodem gedurende 15 minuten af in de oven en laat daarna geheel afkoelen.
  3. Ondertussen week je de gelatine in ruim koud water.
  4. Stop de perzikken in een blender en voeg het sinaasappelsap (of wortelsap) toe. Pureer het geheel fijn. Schenk de helft in een kookpannetje en verwarm op laag vuur. Knijp het water uit 6 blaadjes geweekte gelatine en laat dit al roerende oplossen in de puree. Draai het vuur uit en roer de honing er door heen. Laat een paar minuten afkoelen en tot slot spatel je de kwark er door heen. Schep de vulling op de taartbodem en stop alvast in de koelkast om op te stijven.
  5. Maak het pannetje schoon en verwarm de overige perzik puree op laag vuur. Knijp het water uit de overige 2 vellen gelatine en voeg toe aan de warme puree om op te lossen. Draai het vuur uit en laat even kort afkoelen. Lepel dit over de kwark laag en strijk glad. Stop de Oran
  6. Laat de oranje ontbijt taart gedurende 3-4 uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht is nog beter.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Decoratietip: Top de Oranje Ontbijttaart af met bijvoorbeeld gekonfijte sinaasappel! Snijd 1 biologische sinaasappel in plakken van 1 cm. Breng 250 ml water + 250 ml suiker in een pannetje aan de kook. Verlaag het vuur, voeg de plakken sinaasappel toe en laat in 2 uur zachtjes konfijten. Schep daarna uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Dit kun je gerust een dag eerder ook voorbereiden.