Print

Recept: Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

DIt is een heerlijk wokgerecht voor Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten. Serveer met rijst en geroosterde sesamzaadjes.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min. marineren
  • Cook Time: 30 minuten
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Aziatische keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 400 gram biefstukpuntjes, op kamertemperatuur,
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel gehakte gember
  • 200 gram shiitakes
  • 1 ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 kleine prei
  • 1 wortel
  • 100 gram taugé
  • 250 gram (zilvervlies)rijst
  • (rijst)olie, om te wokken

Extra:

  • kleine koekenpan met anti-aanbaklaag,
  • Miele-inductiekookplaat met TwinBooster,
  • Braadpan of hapjespan.

Instructions

  1. Marineer de biefstukpuntjes met de ketjap, 1 uitgeperst teentje knoflook, sambal en gember. Laat de smaken minimaal een half uur in het vlees trekken.
  2. Breng ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing aan de kook.
  3. Rooster de sesamzaadjes in een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag. Zodra ze beginnen te kleuren, haal ze uit de pan en zet apart.
  4. Snijd ondertussen de groenten fijn: Snijd de shiitake in parten. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in dunne ringen. Verwijder het buitenste blad van de prei en snijd in dunne ringen. Spoel de prei overigens goed uit om eventueel zand te verwijderen. Schrap de wortel en snijd julienne.
  5. Zet de kookplaat op stand TwinBooster en wok de biefstukpuntjes, in hoog tempo, rondom dicht. Schep de biefstukpuntjes vervolgens uit de pan.
  6. Verander de stand van de kookplaat naar een lage stand en fruit de ui en knoflook glazig. Verhoog vervolgens de stand naar de Booster en wok de shiitakes gedurende twee minuten. Neem de shiitakes uit de pan.
  7. Voeg een extra scheutje olie toe aan de pan en verhoog de stand weer naar TwinBooster.  Voeg de paprika, prei en wortel toe en schep voortdurend om gedurende 5 minuten. Voeg tot slot de taugé, biefstukpuntjes en shiitake toe en roer goed om, om kort en gelijkmatig te verwarmen.
  8. Serveer de Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten en de gegaarde rijst. Aan tafel kan men er vervolgens de getoaste sesamzaadjes, naar smaak, aan toevoegen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty