Print

Recept: Ontbijtpizza met ei en ham

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Iedereen is dol op pizza recepten! Wist je dat pizza ook heel lekker is voor het ontbijt? Deze ontbijtpizza met ei, ham en kaas is perfect om de dag mee te starten. En als je gebruik maakt van een groente pizzabodem wordt het nog eens een verantwoord(er) ontbijt!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 ronde (groente) pizza’s, klaar om afgebakken te worden,
  • 100 gram (kruiden) roomkaas,
  • 80 gram ham of bacon, in stukjes,
  • 100 gram mozzarella, of cheddar kaas,
  • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd,
  • 2 eieren,
  • zout & peper,
  • verse kruiden: zoals basilicum, bieslook of oregano

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hier de (groente) pizza’s op. 
  2. Besmeer deze pizzabodems met de roomkaas en verdeel hier de ham of bacon overheen. Scheur de mozzarella in stukken (rasp cheddar) en verdeel dit over de pizza.
  3. Verdeel de cherrytomaatjes over de pizza’s maar probeer het midden van de pizza vrij te houden. Breek een ei een laat deze langzaam in het midden van de pizza glijden. Doe hetzelfde met de tweede pizza. Breng op smaak met zout & peper en top af met wat verse kruiden.
  4. Bak de pizza in de oven gedurende 12-15 minuten., tot de randen een beetje lichtbruin beginnen te kleuren en het ei gestold aan de bovenkant. Serveer de ontbijtpizza met ei direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty