Print

Recept: omelet met spekjes en champignons

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hoe beter dan wakker worden met een ontbijt recept voor een omelet met spekjes en champignons. Spek en eieren zijn niet alleen in Amerika heel geliefd als ontbijt, maar ook bij ons thuis genieten wij hier regelmatig van!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontibijt
  • Cuisine: Low Carb Recepten
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 125 gram champignons,
  • 125 gram gerookte spekreepjes,
  • 4 eieren,
  • (Peper) olie,
  • gemalen peper,
  • (gedroogde) bieslook, fijngeknipt,
  • optioneel: beetje geraspte kaas.

Instructions

  1. Boen de champignons schoon, en snijd in plakjes.
  2. Verhit een scheut (peper)olie in een grote koekenpan en fruit hierin de champignons tot ze zacht zijn. Voeg de spekreepjes toe en bak krokant, en breng op smaak met wat peper.
  3. Klop in een aparte kom de eieren los, roer de bieslook hier doorheen en giet over de gebakken champignons en spekreepjes. Schep het eimengsel af en toe om. Zo krijg je heerlijke ‘brokken’ omelet. Zodra de ei rondom gaar is, kun je deze nog even bestrooien met wat geraspte kaas.
  4. Serveer deze omelet met spekjes en champignons gerust zonder brood. Het is een vrij vullende en low carb ontbijtje.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty