- Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de peper, verwijder de steel en (eventueel) de zaadjes en snijd vervolgens fijn. Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien en knoflook toe en bak glazig in 1-2 minuten. Voeg de paprika en rode peper toe en en bak nogmaals gedurende 4 minuten op middelhoog vuur. Vervolgens voeg je de tomaten toe, samen met de paprika poeder, komijn en tomatenpuree en breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur lager en laat, onder regelmatig roeren, inkoken tot je een dikke saus hebt (10-15 minuten.). Probeer echt zoveel mogelijk van het vocht er uit te koken, zodat je geen ‘zompige’ nacho’s overhoud straks. Breng de gehaktvulling vervolgens op smaak met zout, peper en verse koriander en zet het vuur uit.
- Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Vet een XL ovenschaal of bakplaat licht in met olie en verdeel 200 gram tortilla chips over de bodem. Verdeel hier de gehaktsaus overheen, en beleg vervolgens met mais, jalapeno pepers en kidney bonen. Strooi vervolgens 1/4 van de kaas er over heen.
- Verdeel de 2e zak tortilla chips over de nachos met gehakt en bestrooi royaal met de overige 3/4 van de kaas. Schuif de schaal, of bakplaat, in de oven en bak af gedurende 15-20 minuten.
- Laat de Nachos met gehakt vervolgens een paar minuten buiten de oven afkoelen. Hak nog wat extra koriander grof en strooi over de schaal. Server de nachos met gehakt met wat zure room erbij (om te dippen.) Maar dit hoeft niet per se.
Buen Provecho! (Eet smakelijk)
Groetjes, Betty