Print

Recept: Nachos met gehakt en kaas (uit de oven)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze gehaktschotel met nacho’s uit de oven is een favoriet van iedereen! Vul een ovenschaal met nachos met gehakt, tomatensaus, mais, kidneybonen en kaas en grill deze nog even af in de oven! Een heerlijke maaltijd om te delen en dus ook uitermate geschikt als borrelhapje!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 4-8 personen 1x
  • Category: Borrel
  • Cuisine: TexMex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor het gehakt:

  • 500 gram (runder) gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 zakje Taco Seasoning Mix – zonder zout of suiker (bijv. Santa Maria)
  • 1 blik tomaten ‘Polpa’ of tomatenblokjes (400 ml)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • verse koriander (of gebruik peterselie)
  • peper & zout,
  • scheutje olijfolie.

Voor de ‘loaded’ Nachos:

  • 200 gram ronde nacho chips (of driehoek tortilla chips),
  • 1 klein blikje mais (150 gram)
  • 1 klein blikje kidney bonen (150 gram)
  • 200 gram geraspte cheddar kaas
  • jalapeno pepers (potje – optioneel)

Voor erbij:

Instructions

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien en knoflook toe en bak glazig in 1-2 minuten. Voeg de paprika toe en bak het geheel gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. In de laatste minuut voeg je het zakje taco kruidenmix toe. 
  2. Voeg de tomaten ‘polpa’ en tomatenpuree dan pas toe aan het gehakt, roer het geheel goed door en verlaag het vuur naar middelmatig. Laat zachtjes inkoken tot een soort dikke gehaktsaus gedurende 10 minuten. Roer tussentijds een paar keer door maar probeer zoveel mogelijk van het vocht er uit te koken, zodat je geen ‘zompige’ nacho’s overhoud straks. Breng de gehaktvulling vervolgens verder op smaak met zout, peper en verse koriander (of peterselie), roer goed door en zet het vuur uit.
  3. Giet de mais, kidneybonen en eventuele jalapenos in een bolzeef. Spoel even kort na met koud water en laat uitlekken.
  4. Verwarm daarna de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Vet een ruime ovenschaal of bakplaat licht in met olie en verdeel de helft van de nacho chips over de bodem. Verdeel hier de gehaktsaus overheen en beleg vervolgens met mais, kidney bonen en eventueel jalapeno pepers. Strooi vervolgens de helft van de geraspte kaas er over heen.
  5. Verdeel de 2e helft van de tortilla chips er overheen en bestrooi royaal met de overige helft van de kaas. Schuif de schaal, of bakplaat, in de oven en bak af gedurende 15 minuten.
  6. Laat de Loade Nachos met gehakt vervolgens een paar minuten buiten de oven afkoelen.  Server de nachos met gehakt bijvoorbeeld guacamole of zure room erbij (om te dippen.)

Buen Provecho!  (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty

Notes

Je kunt dit gerecht als ‘hoofdgerecht’ serveren voor 4 personen, zeker met sour cream en guacamole erbij. Je kunt voor de volledigheid er nog een kleine groene salade bij geven. Maar als een borrel neem je er kleinere porties van en is 1x recept geschikt voor 8 personen.