Print

Mujadara met linzen en rijst recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Midden-Oosterse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 120 gram bruine linzen
  • 2 witte uien
  • Een halve paprika
  • 3 el. gebakken uitjes (kant-en-klaar)
  • 1 uienbouillonblokje
  • 100 gram tzatziki
  • 100 gram feta
  • 1 tomaat
  • Een halve komkommer
  • Boter en olie om te bakken

Instructions

  1. Schil en snij de uien in dunne halve ringen. Verwarm een beetje boter en olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak daarin de uitjes voor ongeveer 10 minuten. Ze moeten niet te donker worden, zet het vuur anders zachter.
  2. Was de paprika en snij de zaadlijsten eruit. Snij in blokjes. Als je linzen uit blik gebruikt, spoel deze dan om in een vergiet. Los het blokje uienbouillon alvast op in een halve liter kokend water. 
  3. Voeg de linzen en paprika toe aan de uien en bak kort mee. Vervolgens giet je de bouillon erbij en de rijst. Breng aan de kook en laat het mengsel 15 minuten zachtjes doorkoken. Als alle water oplost voeg je nog iets extra toe. Als er juist water overblijft en de rijst wel gaar is, giet je dit af na de kooktijd.
  4. Tijdens het koken van de rijst maak je alvast de salade voor de mujadara klaar. Snij de tomaat, komkommer en feta in kleine blokjes en schep door elkaar in een kom.
  5. Serveer de Mujadara met linzen en rijst met de gebakken uitjes eroverheen gestrooid en de tzatziki en salade ernaast. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: heb jij na het sporten geen zin om een half uur in de keuken te staan? Dit recept voor Mujadara kun je ook prima van tevoren maken. Bewaar de salade en rijst met linzen apart. Verwarm de rijst met linzen vervolgens na het sporten en je kunt in no-time aan tafel. En heb je nog iets over? Laat je dan inspireren door deze leftover rijstsalade met broccoli.