Print

Recept: Muffins met frambozen en kokos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Verras jij jouw moeder tijdens Moederdag met een kop thee en verse muffins met frambozen en kokos? Deze zachte, niet al te zoete, Engelse broodjes zijn verrukkelijk en met gecombineerd met fruit maak je altijd de lekkerste variaties.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: High Team
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 eieren,
  • 75 gram (zonnebloem)olie,
  • 175 gram plantaardige melk, liefst: kokosdrink,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 220 gram bloem,
  • 75 gram (lichtbruine) basterdsuiker,
  • 30 gram geraspte kokos,
  • Snufje zout,
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 theelepel speculaaskruiden,
  • 200 gram diepvries frambozen.

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en stop 12 papieren muffinvormpjes in de tray. C
  2. Klop de eieren, zonnebloemolie, melk en vanille goed door elkaar in de mixer. Laat gerust 2-3 minuten kloppen tot het mengsel witter en schuimig wordt.
  3. Roer in een ruime kom de bloem, suiker, kokos, zout, bakpoeder en speculaaskruiden door elkaar. Maak in het midden een kuiltje en giet hier de ‘natte mix’ in. Gebruik vervolgens een (houten)spatel om het geheel door elkaar te mengen. Maar blijf niet onnodig lang doormengen.
  4. Tot slot vouw je hier ook de diepvries frambozen doorheen – hou echter 12 stuks achterwege. Gebruik een ijssoop om het muffin beslag in de vormpjes te lepelen en steek een framboos in het midden van elke vorm. Bak de muffins met frambozen en kokos gedurende 20-25 minuten in de oven. Steek er na afloop een sateprikker in om te zien of de muffins gaar zijn. De satéprikker moet er droog uitkomen.
  5. Laat de muffins 5 minuten in de vorm afkoelen en haal er daaran uit om nog wat meer te koelen. Serveer het liefst nog een klein beetje warm. 

Eet smakelijk!
Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Laat de muffins goed afkoelen. Daarna bewaren in een afgesloten bak of zak een paar dagen bewaren op een droge, koele plek. Of vries er een paar in voor een later moment!