- Stop bloem, suiker, Provençaalse kruiden, bakpoeder enbaking soda in een ruime kom.
- Mix de eieren met de melk en spinazie in een blender. Schenk dit bij de droge bestanddelen en meng heel goed door elkaar. Stop het desnoods terug in de blender want je wilt met name dat de baking soda goed oplost!
- Tot slot voeg je de gesmolten roomboter doe en mix dan het beslag nog even kort. Zet de kom eventjes 10 minuten apart zodat de bloem goed opgenomen kan worden door de melk.
- Verwarm een koekenpan of bakplaat op medium hoog. Voeg olie of boter voor bakken toe en schenk kleine hoopjes pancakebeslag uit. Bak 2-3 minuten tot egaal gestold aan die kant. Er zullen zich belletjes gaan vormen aan de bovenkant. Gebruik een spatel om de pancakes om te draaien en bak de andere kant ook gedurende 2 minuten. Maak ze daarom ook niet te groot (ca 8-10 cm) want anders moeten ze langer bakken. Serveer je groene monster pancakes direct en laat iedereen aan tafel verder versieren met de optionele toppings.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty