Print

Mediterraanse Traybake met Orzo

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Bij een traybake denk je vaak aan aardappels, groenten en vlees. Maar wist je dat je ook een traybake kunt maken met rijst of zelfs de werelds’ kleinste pastasoort genaamd ‘orzo’.  Deze traybake met orzo is een makkelijke maaltijd en voegt een beetje zon toe aan je dag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 min
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 275 gram (volkoren) orzo
  • 2 rode uien
  • 1 (groene) paprika
  • 2 aubergines
  • 4 (runder) braadworsten
  • 690 gram tomatensaus (bijv. Sugocasaa)
  • 1 el. Provencaalse kruiden
  • 500 ml kokend heet water

Extra: 

  • zilverfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht).
  2. Gebruik een diepe bakplaat (of een ruime braadslee) zonder bakpapier en strooi de orzo pasta uit in het midden van de bakplaat.
  3. Pel de ui en snijd in parten. Verwijder de steel en zaadlijst van de paprika en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Verwijder de steel van de aubergine en verwijder het grootse gedeelte van de schil. Snijd daarna de aubergines in de lengte door en in plakjes van 5 mm dikte.  Leg de grof gesneden groenten aan weerszijden van de orzo.
  4. Snijd elke braadworst in de lengte door en trek het ‘velletje’ er af. Snijd daarna elke worst in stukken van 1 cm dikte en plaats op de bakplaat. Hussel alles nu door elkaar en leg evenredig uit op de bakplaat.  
  5. Verdeel je de tomatensaus over de plaat en bestrooi met Provencaalse kruiden.  Tot slot giet je het hete water in een cirkel uit over de plaat.  
  6. Dek de bakplaat af met zilverfolie en schuif in de oven gedurende 20 minuten om te garen. Verwijder daarna de folie en bak daarna nog eens 10 minuten.  Haal de bakplaat uit de oven, schep het geheel nog een laatste keer goed om en serveer direct!

Buon Appetit!