Print

Recept: Marrakech Granola met abrikozen en pistache

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 35 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 1 flinke pot 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Arabische Keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram havermout vlokken,
  • 40 gram (gebroken) lijnzaad,
  • 35 gram sesamzaad,
  • 75 gram zonnebloem- en/of pompoenpitten,
  • 125 gram amandelen (liefst met bruin velletje),
  • 80 gram gepelde pistache noten,
  • 1 eetlepel pumpkin spice kruiden, of koekkruiden,
  • 1/8 theelepel zout,
  • 4 flinke eetlepels honing,
  • 6 eetlepels (olijf)olie,
  • 5 eetlepels water,
  • 1 theelepel rozenwater,
  • totaal 250 gram gedroogd fruit:  combinatie van dadels, vijgen, en abrikozen.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden – 145 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Meng in een grote kom de havermout, lijnzaad, sesamzaad, de pitten en de noten, samen met de pumpkin spice en zout door elkaar.
  3. Verhit een steelpannetje op middelhoog vuur met de honing, rozenwater, olie en water. Breng net aan de kook en giet daarna bij het havermout mengsel. Roer het geheel goed door zodat alles bedekt is in de olie.
  4. Spreid de granola uit op de bakplaat en gebruik een spatel om deze licht aan e drukken. Stop de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de granola in 25-30 minuten af. Laat hierna afkoelen  en verkruimel daarna in grove stukken.
  5. Hak ondertussen de dadels, vijgen en abrikozen in reepjes, en mix door de granola. De Marrakech Granola met abrikozen bewaar je in een luchtdichte pot, want dan blijft hij gerust nog een maand houdbaar.