Print

Madeleines maken recept

kookvideo recept madeleines maken © bettys kitchen

Ingredients

Scale

Extra:

Instructions

  1. Klop de eieren met de suiker en vanille gedurende 5 minuten in de mixer. De hoeveelheid zal verdubbelen en licht van kleur worden. 
  2. Voeg een snufje zout toe aan de bloem. Schep de bloem en de boter in delen door het eimengsel. 
  3. Rasp tot slot de schil van de citroen en roer door het beslag. Het sap heb je niet nodig.
  4. Dek de kom af met folie en laat het beslag 2 uur koelen in de koelkast.
  5. Voor het bakken: Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet de madeleines bakvorm zeer licht in met boter. Voeg een eetlepel bloem toe en schud de vorm heen en weer om licht ‘af te stoffen’. Klop het overtollige bloem uit de vorm.
  6. Lepel het beslag in de madeleine vormpjes. Ongeveer een halve eetlepel per vorm is voldoende, ze zullen dan voor 2/3 gevuld zijn. Bak de madeleines af in de oven gedurende 8-10 minuten. Laat daarna een minuut buiten de oven afkoelen en draai de madeleines om in de vorm, om nog verder af te koelen. Je kunt madeleines vlak voor het serveren nog even bestrooien met poedersuiker als je wilt.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty