Print

Recept: Loaded Fries met kaas en bacon

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De lekkerste loaded fries maak je gewoon thuis! De trend die al jaren populair is in Amerika, maar ook steeds vaker in Nederland opduikt. Deze Loaded fries met kaas en bacon is een heerlijk bijgerecht met aardappel friet en lekkere toppings naar keuze. Ik ging deze keer voor robuuste aardappel partjes, maar je kun natuurlijk ook elke andere friet naar keuze gebruiken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4- 6 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 150 gram ontbijtspek
  • 800 gram voorgegaarde aardappel partjes
  • 1 tl cajun kruiden (of basic bbq kruiden mix)
  • 125 ml creme fraiche
  • 100 gram geraspte cheddar kaas
  • 100 gram geraspte mozzarella kaas
  • 2 bosui, in dunne plakjes
  • 12 jalapeno pepers, in dunne plakjes
  • plantaardige olie
  • peper & zout

Extra:

  • vuurvaste koekenpan (of ovenschaal)

Instructions

  1. Verwarm de oven of barbecue voor op 200 graden (180 hetelucht).
  2. Snijd de plakken ontbijtspek in 3 -4 stukken. Verwarm een vuurvaste koekenpan en bak de spek gedurende een paar minuten op middelhoog vuur. Let op: ze dienen nog een beetje zacht te zijn, niet krokant. Schep uit de pan en zet apart.
  3. Stop de voorgegaarde aardappel partjes in het achtergebleven bakvet en breng op smaak met de cajun kruiden, peper en weinig zout. Eventueel nog een klein beetje extra olie in dien nodig. Schep het geheel om en leg evenredig uit in de pan (of ingevette ovenschaal).
  4. Bestrooi de aardappels met de helft van de kaas. Lepel hier vervolgens de creme fraiche overheen en daarna weer de overige helft van de kaas. Bestrooi met de uitgebakken bacon, bosui en jalapeno.
  5. Plaats de pan (of ovenschaal) in de barbecue of oven bak de loaded fries met kaas en bacon tot de aardappels gaar zijn. Bij mij duurde dag slechts 15 minuten. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Heb je geen voorgegaarde aardappelpartjes? No worries! Je kunt ook gewone vastkokende aardappels met schil gebruiken. Boen deze goed schoon onder de kraan en snijd de aardappels in partjes. Breng aan de kook in een ruime pan met water gedurende 15 minuten. Giet daarna af en laat uitdampen. Verwerk de aardappelpartjes daarna volgens het recept.